5 najčastejších problémov s vodovodmi

Voda je základom každého domova, ale keď sa objavia problémy s vodovodnými inštaláciami, môže to byť pre majiteľov domov veľkým bolestným hlavou. Tu sú najčastejšie problémy, na ktoré narazíte, a niekoľko tipov, ako ich efektívne vyriešiť.

1. Úniky vody

Príznaky: Vlhké steny, stále bežiace vodomerné hodiny, nevysvetliteľný nárast spotreby vody.
Riešenie: Úniky môžu byť dôsledkom poškodených tesnení, prasknutých rúr alebo korózie. Najprv lokalizujte zdroj úniku a dočasne uzavrite prívod vody. Menšie úniky môžete opraviť s pomocou vodotesnej pásky alebo epoxidovej tmelu, no vo väčšine prípadov je potrebné zavolať odborníka.

2. Upchaté odtoky

Problém: Ak je váš odtok upchatý, môžete mať problémy s pomalým odtekáním vody alebo zápachom.
Riešenie: Začnite manuálnym vyčistením viditeľných nečistôt. Ak problém pretrváva, použite gumovú zvonovú pumpu, ktorá môže účinne odstrániť zátky. V prípade tvrdohlavejších upchatín môžete skúsiť chemické čističe odtokov, ale buďte opatrní, aby nedošlo k poškodeniu potrubí. Ak všetky domáce metódy zlyhajú, je najlepšie obrátiť sa na skúseného inštalatéra.

3. Kvapkajúce kohútiky

Príznaky: Kohútik neustále kvapká, aj keď je úplne zatvorený.
Riešenie: Často je to spôsobené opotrebovanými tesneniami alebo prasknutými keramickými diskami. Vymeňte poškodené diely, prípadne celý vnútorný mechanizmus kohútika.

4. Problémy s teplou vodou

Príznaky: Teplá voda sa nedostaví, alebo je jej príliš málo.
Riešenie: Ak máte elektrický ohrievač, skontrolujte jeho termostat a vykurovacie prvky. Pri plynových ohrievačoch zase overte, či je plameň zapálený a či nie je problém s plynom. Vždy dbajte na bezpečnosť a v prípade neistoty volajte odborníka.

5. Vysoký vodný tlak

Príznaky: Silný prúd vody, ktorý môže spôsobiť rýchle opotrebovanie rúr a armatúr.
Riešenie: Investujte do regulátora tlaku, ktorý pomôže tlak vody udržať na optimálnej úrovni. V prípade, že si nie ste istí ako na to, neváhajte kontaktovať profesionála.

Pri každom probléme s vodovodnými inštaláciami je dôležité konať rýchlo, aby ste predišli väčším škodám. Pravidelná údržba a včasné riešenie malých problémov môže ušetriť nielen peniaze, ale aj čas. A keď narazíte na problém, ktorý je mimo vašich schopností, nebojte sa obrátiť na skúsených odborníkov z SOFOR INSTAL, ktorí sú vám k dispozícii NONSTOP.

Kontakt

Kontaktuje nás

Zaujala Vás naša expertíza? Neváhajte využiť našu širokú ponuku služieb.

Google reCaptcha: Neplatný kľúč stránky.